Zbog očekivanog pada prihoda budžeta AP Vojvodine zbog krize izazvane pandemijom zarazne bolesti kovid-19, Pokrajinska vlada donela je 7. aprila odluku da privremeno obustavi izvršenje pokrajinskog budžeta.

Pokrajinska vlada naložila je Pokrajinskom sekretarijatu za finansije da privremeno „a najduže na 45 dana od dana usvajanja ovog zaključka, obustavi izvršenja rashoda i izdataka svim korisnicima budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine“, a potom se navode izuzeci od predviđenih mera.

Kako stvari stoje, odlukom da se privremeno obustavi izvršenje budžeta, najviše će pretrpeti vojvođanska poljoprivreda. Praktično, ovo znači da sve isplate po konkursima koje objavljuje Pokrajinska vlada staju, a najviše je novca iz vojvođanske kase odvajano za poljoprivredu i ruralni razvoj. Samo za mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela u Vojvodini, to jest za konkurse u okviru ove aktivnosti, koje raspisuje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, ove godine planirano je oko 630 miliona dinara.

Ovaj sekretarijat raspisao je već za 2020. godinu veliki broj konkursa i u okviru drugih aktivnosti, a neke odluke su donete ali isplate će sačekati da kriza izazvana virusom korona prođe.

Podsticaji.rs

Author Podsticaji.rs

More posts by Podsticaji.rs